nieuws

Personeel failliete Oesterbar vraagt hulp in van gemeente

Horeca

Het personeel van het failliet verklaarde horecabedrijf Oesterbar in Amsterdam laat het er niet bij zitten. Medewerkers van de fameuze horecazaak aan het Leidseplein hebben in een brandbrief aan burgemeester en wethouders van de hoofdstad gevraagd de handelswijze van eigenaar Sjoerd Kooistra een halt toe te roepen.

‘Wij vragen uw begrip en hopen dat burgemeester en wethouders van Amsterdam iets kunnen ondernemen om dit soort praktijken in de toekomst tegen te gaan’. Aldus het personeel in de maandag 9 februari verstuurde brief. Het personeel doelt in de oproep op het regelmatig over de kop laten gaan van horecabedrijven van Groninger Sjoerd Kooistra.

Het faillissement van de Oesterbar maakt volgens het personeel deel uit van het patroon dat bij Kooistra en zijn vaste pachters vaker te zien is. Kooistra koopt horecazaken op A1-locaties, volgens de brief, hij verpacht die en de pachters laten de zaak vervolgens failliet gaan. Daarna starten de pachters op andere A1-locaties nieuwe horecazaken.

‘Wij vragen uw begrip en hopen dat burgemeester en wethouders van Amsterdam iets kunnen ondernemen om dit soort praktijken in de toekomst tegen te gaan’. Aldus het personeel in de maandag 9 februari verstuurde brief. Het personeel doelt in de oproep op het regelmatig over de kop laten gaan van horecabedrijven van Groninger Sjoerd Kooistra.

Het faillissement van de Oesterbar maakt volgens het personeel deel uit van het patroon dat bij Kooistra en zijn vaste pachters vaker te zien is. Kooistra koopt horecazaken op A1-locaties, volgens de brief, hij verpacht die en de pachters laten de zaak vervolgens failliet gaan. Daarna starten de pachters op andere A1-locaties nieuwe horecazaken.

Reageer op dit artikel