nieuws

Restaurant dicht na falende beveiliging

Horeca

De politie in Israël heeft het Maxim Restaurant in de badplaats Haifa voor dertig dagen gesloten vanwege falende beveiliging. Een agent in burger kwam onlangs ongehinderd door de beveiliging van het restaurant, terwijl ze een zogeheten zelfmoordvest droeg. Maxim was in oktober 2003 het toneel van een zelfmoordaanslag waarbij 21 gasten om het leven kwamen.

Sindsdien zijn alle restaurantogen in Israël gericht op Maxim. Het horecabedrijf vervult een soort voorbeeldbedrijf over hoe om te gaan met dreigingen van aanslagen. De slechte beveiliging zorgt voor een flinke deuk in het aanzien van het restaurant in relatie tot veiligheid. Volgens de eigenaar van het restaurant toont dit voorval aan dat horecabedrijven meer ondersteuning nodig hebben van de politie.

Reageer op dit artikel