nieuws

Samenwerking horecascholen Breda op verzoek van horecabedrijven

Horeca

Ondanks grote concurrentie gaan de drie horecaopleidingen in Breda binnenkort nauw samenwerken. Het Baronie College, het Florijn College en De Rooi Pannen ondertekenen hiervoor morgen een samenwerkingsconvenant. Horecawerkgevers drongen al enige tijd aan op een convenant.

Afhaakgedrag. Zo noemt regiobestuurder Ackermans van KHN Midden- en West-Brabant het probleem waar veel horecabedrijven in Breda mee kampen. Behoorlijk wat horecaondernemers haken af met het beschikbaar stellen van stageplaatsen omdat de drie horecaopleidingen allen hun eigen regels voeren. Ackermans in BN De Stem: ‘Als je als werkgever met drie verschillende opleiding moet gaan vergaderen over stagiaires en leerwerktrajecten, is dat ondoenlijk voor een werkgever.’ Met dit convenant stemmen de scholen stageperiodes en lesmethodes op elkaar af.

Afhaakgedrag. Zo noemt regiobestuurder Ackermans van KHN Midden- en West-Brabant het probleem waar veel horecabedrijven in Breda mee kampen. Behoorlijk wat horecaondernemers haken af met het beschikbaar stellen van stageplaatsen omdat de drie horecaopleidingen allen hun eigen regels voeren. Ackermans in BN De Stem: ‘Als je als werkgever met drie verschillende opleiding moet gaan vergaderen over stagiaires en leerwerktrajecten, is dat ondoenlijk voor een werkgever.’ Met dit convenant stemmen de scholen stageperiodes en lesmethodes op elkaar af.

Reageer op dit artikel