nieuws

Stan Huygens’ ambassadeur van Châteaux et Résidences Gastronomiques

Horeca

Telegraaf-journalist Thomas Lepeltak, beter bekend als Stan Huygens, is vrijdagavond benoemd tot Ambassadeur van de Vereniging Châteaux et Résidences Gastronomiques. Lepeltak is de eerste ambassadeur van de kastelen- en landhuizenhorecavereniging.

Voorzitter Ad Janssen reikte tijdens het Jaardiner van de Vereniging de bij het Ambassadeursschap behorende oorkonde uit aan Thomas Lepeltak. In zijn toespraak roemde Janssen de inzet van Lepeltak voor de verbetering van het culinaire niveau en de aandacht die hij in zijn rubriek gaf aan de gastvrijheidsindustrie. Het is mede de verdienste van Lepeltak dat het vak van chef-kok en gastheer meer aanzien heeft gekregen. Chef-koks van nu zijn beroemdheden en hun vak wordt met kunst vergeleken.

Als ambassadeur zal Lepeltak aanwezig zijn bij de diverse bijeenkomsten die door de vereniging jaarlijks worden georganiseerd. Bovendien zal hij in de loop van dit jaar een beslissende stem hebben in de keuze van de ambassadeur die in 2005 benoemd zal worden.Châteaux et Résidences Gastronomiques telt vijftien leden. De hotels en restaurants zijn allen gevestigd in oude kastelen en landhuizen in Nederland en België. Met respect voor het historische erfgoed waarin zij hun activiteiten ontplooien, bieden de leden hier gastronomie en gastheerschap op hoog niveau aan in een authentieke en sfeervolle ambiance.

Voorzitter Ad Janssen reikte tijdens het Jaardiner van de Vereniging de bij het Ambassadeursschap behorende oorkonde uit aan Thomas Lepeltak. In zijn toespraak roemde Janssen de inzet van Lepeltak voor de verbetering van het culinaire niveau en de aandacht die hij in zijn rubriek gaf aan de gastvrijheidsindustrie. Het is mede de verdienste van Lepeltak dat het vak van chef-kok en gastheer meer aanzien heeft gekregen. Chef-koks van nu zijn beroemdheden en hun vak wordt met kunst vergeleken.

Als ambassadeur zal Lepeltak aanwezig zijn bij de diverse bijeenkomsten die door de vereniging jaarlijks worden georganiseerd. Bovendien zal hij in de loop van dit jaar een beslissende stem hebben in de keuze van de ambassadeur die in 2005 benoemd zal worden.Châteaux et Résidences Gastronomiques telt vijftien leden. De hotels en restaurants zijn allen gevestigd in oude kastelen en landhuizen in Nederland en België. Met respect voor het historische erfgoed waarin zij hun activiteiten ontplooien, bieden de leden hier gastronomie en gastheerschap op hoog niveau aan in een authentieke en sfeervolle ambiance.

Reageer op dit artikel