nieuws

Stimulering biologische catering succes in Brabant

Horeca

De Brabantse Milieufederatie kijkt tevreden terug op het tweejarige project ter stimulering van biologische catering in bedrijfsrestaurants van de provinciale Milieufederaties en Stichting Natuur en Milieu. Tenminste negen bedrijven verwachten eind dit jaar vijf tot vijftig procent aan eko-producten in het assortiment te hebben.

Uitschieter is het Provinciehuis Den Bosch, dat eind december een aanbod verwacht te hebben in het bedrijfsrestaurant dat voor de helft bestaat uit biologische producten. Ook de SNS Reaal Groep in Den Bosch verwacht een hoog procentueel eko-aanbod (35 procent). De andere zeven bedrijven die de norm van vijf procent verwachten te halen, zijn: Rabobank Eindhoven (15 procent), Rijksgebouwendienst Eindhoven (8 procent), Phillip Morris Bergen op Zoom (6,8 procent), Woonfonds Achmea Den Bosch, Bio Merieux Boxtel, Otto Tilburg en Brabant Water (allen 5 procent).

Interpolis Tilburg, Mars/Masterfoods Veghel, Perfetti van Melle Breda en de regionale milieudienst West-Brabant denken eind 2004 uit te komen tussen de 2 en 4 procent. Het Koning Willem I College Den Bosch en de gemeente ’s-Hertogenbosch hopen in de loop van dit jaar te kunnen beginnen met de invoering van eko-producten in het bedrijfsrestaurant.

Uitschieter is het Provinciehuis Den Bosch, dat eind december een aanbod verwacht te hebben in het bedrijfsrestaurant dat voor de helft bestaat uit biologische producten. Ook de SNS Reaal Groep in Den Bosch verwacht een hoog procentueel eko-aanbod (35 procent). De andere zeven bedrijven die de norm van vijf procent verwachten te halen, zijn: Rabobank Eindhoven (15 procent), Rijksgebouwendienst Eindhoven (8 procent), Phillip Morris Bergen op Zoom (6,8 procent), Woonfonds Achmea Den Bosch, Bio Merieux Boxtel, Otto Tilburg en Brabant Water (allen 5 procent).

Interpolis Tilburg, Mars/Masterfoods Veghel, Perfetti van Melle Breda en de regionale milieudienst West-Brabant denken eind 2004 uit te komen tussen de 2 en 4 procent. Het Koning Willem I College Den Bosch en de gemeente ’s-Hertogenbosch hopen in de loop van dit jaar te kunnen beginnen met de invoering van eko-producten in het bedrijfsrestaurant.

Reageer op dit artikel