nieuws

Studente: ‘Hardenberg heeft een nieuw hotel nodig

Horeca

Het aanbod van hotels in de gemeente Hardenberg komt niet overeen met de behoefte. En dus moet er een nieuw hotel komen. Dat schrijft studente Marieke ten Brinke in haar afstudeerscriptie ‘Vraag en aanbod van verblijfsaccommodatie voor de zakelijke markt in de gemeente Hardenberg’.

Vooral zakenmensen moeten regelmatig uitwijken naar buurgemeenten omdat de beschikbare bedden in Hardenberg bezet zijn, volgens Ten Brinke. Ze deed het onderzoek in opdracht van de gemeente Hardenberg voor haar studie commerciële economie, recreatie en toerisme aan de Hogeschool Drenthe in Emmen.

Hardenberg in Overijssel telt zeven hotels waarvan het gros meldt dat de capaciteit tekort schiet. Uit de scriptie blijkt dat er behoefte is aan een nieuw hotel met minimaal 75 kamers. Die behoefte is er vooral wanneer er een beurs is in de Evenementenhal in Hardenberg, zoals de jaarlijkse Horeca Relatiedagen.

‘Op het gebied van voorzieningen moet er een restaurant, een zwembad, een sauna en een fitnessruimte komen’, aldus Ten Brinke in De Twentsche Courant Tubantia. ‘Een goede keuken moet er ook zijn, aangezien dit als zeer belangrijk wordt ervaren.’ Ook kan volgens een van de suggesties van de studente de samenwerking tussen hotels beter.

Vooral zakenmensen moeten regelmatig uitwijken naar buurgemeenten omdat de beschikbare bedden in Hardenberg bezet zijn, volgens Ten Brinke. Ze deed het onderzoek in opdracht van de gemeente Hardenberg voor haar studie commerciële economie, recreatie en toerisme aan de Hogeschool Drenthe in Emmen.

Hardenberg in Overijssel telt zeven hotels waarvan het gros meldt dat de capaciteit tekort schiet. Uit de scriptie blijkt dat er behoefte is aan een nieuw hotel met minimaal 75 kamers. Die behoefte is er vooral wanneer er een beurs is in de Evenementenhal in Hardenberg, zoals de jaarlijkse Horeca Relatiedagen.

‘Op het gebied van voorzieningen moet er een restaurant, een zwembad, een sauna en een fitnessruimte komen’, aldus Ten Brinke in De Twentsche Courant Tubantia. ‘Een goede keuken moet er ook zijn, aangezien dit als zeer belangrijk wordt ervaren.’ Ook kan volgens een van de suggesties van de studente de samenwerking tussen hotels beter.

Reageer op dit artikel