nieuws

‘Cocaïnekroeg’ Urk blijft open

Horeca

De kroeg van R. de G. uit Urk mag gewoon open blijven. De bestuursrechter in Zwolle heeft donderdag het besluit van de gemeente Urk voorlopig naar de prullenmand verwezen. De G. is vorige maand veroordeeld in de Urker drugszaak en daarom wilde burgemeester D. Schutte de discokroeg Polder Inn vanaf vrijdag sluiten.

Volgens de rechter had de gemeente echter met meer concrete aanwijzingen moeten komen dat er in de kroeg nog steeds drugs wordt verhandeld. Dat is wel een vereiste voor sluiting, aldus de rechter. De motivering van de gemeente om een voorbeeld te stellen voor de aanpak van cocaïneprobleem in het vissersdorp noemde de rechter te weinig.

Kroegbaas De G. is in februari veroordeeld tot zestig uur werkstraf en twee maanden voorwaardelijke celstraf wegens drugsbezit en het oogluikend toestaan van cokehandel in zijn café tussen januari en april 2003. De Urker is tegen dit vonnis in hoger beroep gegaan. De Urker kroegbaas is door een blunder wel zijn horecavergunning kwijt. De G. had een collega-ondernemer benoemd tot bedrijfsleider van zijn kroeg om sluiting te voorkomen. Deze collega staat niet op de vergunning en dat mag niet, aldus de rechter. De gemeenteadvocaat liet achteraf weten dat dit niet betekent dat de gemeente de tent alsnog gelijk sluit.

Reageer op dit artikel