nieuws

Cruiseseizoen begint vroeg in Amsterdam

Horeca

Het cruiseseizoen begint dit jaar vroeg in Amsterdam. Het eerste schip wordt 3 april verwacht. Daarmee lijkt de trend zich door te zetten dat het cruiseseizoen steeds langer duurt, aldus een woordvoerster van Passenger Terminal Amsterdam (PTA) maandag.

Alleen in 2002 meerde er eerder een cruiseschip aan bij PTA, toen op 31 maart. PTA ziet dat het cruiseseizoen zich meer en meer verlengt. ‘Kwamen de schepen doorgaans van mei tot september, steeds vaker zien we de schepen in april en zelfs in november en december naar de hoofdstad komen’, aldus een woordvoerster.

Het eerste cruiseschip dat Amsterdam dit jaar aandoet, komt uit Noorwegen. Het is 123 meter lang en heeft een capaciteit van driehonderd passagiers. Het is een van de 88 schepen die bij PTA een plekje heeft gereserveerd. De terminal verwacht ongeveer 94 zeecruiseschepen in heel 2004, dat zijn er acht meer dan in 2003.

Reageer op dit artikel