nieuws

Daders overval restaurant nog voortvluchtig

Horeca

De politie is er nog niet in geslaagd de daders te pakken van een overval zaterdagavond op een Indonesisch restaurant in Den Haag. Dat zei een politiewoordvoerder zondag.

De overvallers drongen zaterdag rond 20.00 uur restaurant Bogor aan de Van Swietenstraat binnen. Ze dwongen eerst het personeel het geld uit de kassa af te geven en daarna bedreigden ze de ongeveer vijftig gasten. De eters moesten op de grond gaan liggen en waardevolle spullen als sieraden en portemonnees afgeven. Hoeveel de daders precies hebben buitgemaakt, is nog onbekend.

De daders, die bivakmutsen droegen, sloegen na de overval op de vlucht. Een team van twintig rechercheurs is zondag de hele dag met onderzoek bezig geweest, aldus de zegsman. Er is onder meer een buurtonderzoek gedaan.

Volgens de politie is niemand gewond geraakt. ‘Maar er was wel sprake van grote angst en paniek onder de slachtoffers’, aldus een woordvoerder. Slachtofferhulp werd ingeschakeld om de gasten en het personeel op te vangen.

Een medewerkster van het restaurant zei zondagavond dat de zaak gewoon open is. ‘Dat leek ons het beste. Het is hartstikke druk, er komen veel mensen langs, ook om medeleven te betuigen.’ Enkele personen die hadden gereserveerd, belden in de loop van de dag wel af, maar voor hen in de plaats zijn weer andere gasten gekomen. Twee van de meisjes die zaterdag werkten, waren zondagavond in het restaurant aanwezig. ‘Ze werken niet, maar zitten aan de bar wat te drinken’, aldus de woordvoerster.

Reageer op dit artikel