nieuws

Drie keer brand bij Juffrouw Tok in Tilburg

Horeca

De vestiging van het restaurant Juffrouw Tok in Tilburg is voor de derde maal in anderhalf jaar tijd getroffen door brand. Afgelopen weekend vatte voor de derde maal de afzuiginstallatie in de keuken van het pluimveerestaurant vlam. Volgens de eigenaar komt dat omdat de afvoerpijp, uit het oogpunt van welstand van de gemeente, niet hoger mag zijn dan nu het geval is.

En dus gaat de loco-burgemeester van Tilburg binnenkort om de tafel zitten met een delegatie van Juffrouw Tok en de brandweer. Vast staat dat de afvoerpijp van de afzuiginstallatie niet lang genoeg is. Eigenaar Pijnenburg in het Brabants Dagblad: ‘In de keuken werken we met een grill. Open vuur dus. In de afvoerpijp komt vet terecht. In een korte pijp krijg je een opeenhoping van vet. Als dat oververhit raakt, ontstaat brand. In een lange pijp kan het vet beter opgevangen worden.’

Het restaurant bleef afgelopen zaterdag dichts. Naast schade van de misgelopen zaterdagavondomzet heeft het bedrijf een schadepost van € 20.000,- voor het herstellen van de afzuiginstallatie.

Reageer op dit artikel