nieuws

Fiscus dwarsboomt snelle doorstart Restaurant De Blanckenborgh

Horeca

De fiscus heeft een bodembeslag gelegd op het gebouw en de inventaris van Restaurant De Blanckenborgh in Haaksbergen. Dit is tegen het zere been van een groep Haaksbergse ondernemers die eigenaar zijn van het pand. De fiscale blokkade staat een snelle doorstart van De Blanckenborgh in de weg. Het luxe horecabedrijf en lid van restaurantorganisatie Jeunes Restaurateurs D’Europe ging eind februari failliet.

De eigenaren van het pand, ondergebracht in een commanditaire vennootschap onder de naam Blanckenborgh CV, en de fiscus zijn in een behoorlijk gevecht geraakt. De fiscus lijkt daarbij de bovenliggende partij te zijn. Door de beslaglegging bestaat de kans dat de belastingdienst overgaat tot veiling van de inventaris. En die maatregel zou het plan van een snelle doorstart tegenwerken.

Duidelijk is wel dat de laatste ondernemers in het pand, de familie Olde Olthof, niet in beeld zijn voor een doorstart. ‘De eigenaren hebben daar niet zoveel vertrouwen meer in’, laat curator Van de Hel weten in De Twenste Courant Tubantia. De exploitanten van De Blanckenborgh hebben niet alleen een schuld bij de fiscus, ook de gemeente heeft zich gemeld vanwege een geldlening aan Olde Olthof. Het zou hierbij gaan om een lening van ruim € 130.000,-.

Reageer op dit artikel