nieuws

Gouden Film voor Polleke en De Passievrucht

Horeca

De Nederlandse speelfilms Polleke en De Passievrucht worden deze week bekroond met een Gouden Film. Dat heeft het Nederlands Filmfestival woensdag bekendgemaakt. De films hebben beiden 100.000 bezoekers getrokken. Dat is opmerkelijk, omdat beide producties al bijna een half jaar in de bioscopen draaien.

De film Polleke is gebaseerd op de gelijknamige reeks boeken van auteur Guus Kuijer. Het verhaal gaat over het 11-jarige meisje Polleke (Liv Stig), dat worstelt met de liefde die zij voor een Marokkaanse buurjongen voelt. Daan Schuurmans, Halina Reijn en Frank Lammers spelen de belangrijkste rollen. De Gouden Film werd woensdagmiddag uitgereikt aan regisseur Ineke Houtman en de drie hoofdrolspelers. Ook de film De Passievrucht van Maarten Treurniet kreeg deze week een Gouden Film toebedeeld. Het is de verfilming van het succesvolle boek van Karel Glastra van Loon over een man die er achter komt dat zijn zoon niet zijn eigen kind is. Beide films draaien nog in een handvol bioscopen.

Reageer op dit artikel