nieuws

Horeca Renesse schakelt adviesbureau in tegen gemeente

Horeca

De strijd tussen de horeca in de toeristenplaats Renesse en de gemeente om verruiming van de openingstijden, krijgt een vervolg. De Stichting Horeca Renesse (SHR) heeft de hulp ingeroepen van EMC van Engelen Consultants uit Prinsenbeek. Dit adviesbureau moet de gemeente gaan overtuigen van het voordeel van spreiding van openingstijden. SHR stapt in het uiterste geval naar de rechter.

In Renesse geldt nu een sluitingstijd van 02.00 uur. Een deel van de horecaondernemers wil graag later sluiten. Volgende maand gaat EMC het eerste gesprek aan met het gemeentebestuur van Renesse. Bij eerdere pogingen van de SHR voor verruiming van de openingstijden stuitte het op de dominante houding van burgemeester Asselbergs. Die deed met succes een klemmend beroep op de raadsleden vooral geen proef met ruimere openingstijden te overwegen. Ondanks het feit dat veel raadsleden wel voelden voor een proef.

Reageer op dit artikel