nieuws

Horecazaken waddeneilanden kunnen beter personeel kiezen

Horeca

Horecaondernemers op de waddeneilanden kunnen dit jaar hoge eisen stellen aan hun seizoenskrachten. Dat bleek onlangs op een banenbeurs voor seizoens- en vakantiewerk in de horeca, gehouden in Leeuwarden.

Door de toegenomen werkloosheid is er veel belangstelling voor een zomerbaan op de eilanden. Het aanbod van banen daarentegen is minder groot dan voorgaande jaren. En dus kunnen horecaondernemers een strenger selectiebeleid voeren ten aanzien van vakantiekrachten.

Carlo de Jonge van hotel Europa op Terschelling laat in de Leeuwarder Courant weten verrast te zijn met de belangstelling van mogelijk, tijdelijk personeel. ‘We zitten in de luxe situatie dat we kunnen kiezen. Straks leggen we alle reacties en brieven die we al hadden gekregen naast elkaar en dan pikken we de besten eruit.’

Reageer op dit artikel