nieuws

Hotelier in strijd met kunstenaar

Horeca

In het Overijsselse Ootmarsum woedt een hevige strijd tussen een hoteleigenaar en een naburige kunstenaar. De vijandelijkheden liepen afgelopen weekend zo erg op dat de politie de zaak rondom de kemphanen in onderzoek heeft genomen.

Vroegen kwamen hotelier Bart Dekker en kunstenaar Frans Houben bij elkaar over de vloer. Tegenwoordig gaan ze anders met elkaar om. In oktober vorig jaar werd een ruit ingegooid van de kunstgalerie van Houben. Tevens werd een kunstobject, een piramide, zwaar beschadigd. De daders zijn nooit gepakt, al is Houben er van overtuigd dat die gezocht moeten worden aan de overkant van de straat.

Afgelopen weekend was het weer raak. Nu vlogen er stenen de andere richting op en moesten de ruiten van hotelbedrijf DeVos het ontgelden. Daarnaast werd er aan het hotelpand een pamflet gevonden met de tekst ‘Wij weten dat jullie de piramide van Frans kapot hebben gemaakt.’

De politie is een onderzoek gestart na de toedracht van de voorvallen. Over de aanleiding van de vijandige houding tussen de hotelier en de kunstnaar is niets bekend.

Reageer op dit artikel