nieuws

Ilse de Lange en Frans Bauer winnen Edison Music Awards

Horeca

Ilse de Lange en Frans Bauer zijn dinsdag uitgeroepen tot beste zanger en zangeres nationaal tijdens de 45ste editie van de Edison Music Awards in de Melkweg in Amsterdam. Frank Boeijen ontving de prestigieuze award voor zijn gehele oeuvre, zo liet de organisatie van het gala weten.

In de categorie beste zanger en zangeres internationaal kregen Dido en Robbie Williams een Edison. George Michael kreeg de oeuvreprijs internationaal. Verder sleepte Blof, evenals vorig jaar, een Edison voor beste groep nationaal in de wacht voor het album Omarm. Simply Red kreeg met zijn album Home deze onderscheiding voor beste groep internationaal.

Idols-ster Hind kreeg voor haar eerste album Around the World een award voor beste nieuwe artiest nationaal. In deze categorie internationaal ging de Edison naar Evanescence met het album Fallen. De publieksprijs voor beste single van het jaar was voor Damclub Hooligan van de Heideroosjes en de Haagse band Di-rect kreeg de meeste stemmen van het publiek voor hun album Over the moon. ‘Live in Rotterdam’ van Kane was volgens het publiek de beste dvd.

Verder gingen er Edisons naar 50 Cent (beste R&B/Hip Hop), Moloko (beste Dance), White Stripes (beste Alernative), Veldhuis en Kemper (beste Kleinkunst/Luisterlied) en Phil Collins (beste Soundtrack).

Reageer op dit artikel