nieuws

Lancée: ‘Faillissement Oesterbar geregisseerd

Horeca

Het plan om de Oesterbar in Amsterdam te sluiten bestond begin december al. Dat beweert Leon Lancée. De adviseur heeft namens tien personeelsleden van de Oesterbar een aanklacht ingediend tegen de leiding van het Amsterdamse horecabedrijf. Lancée zou over de plannen persoonlijk geïnformeerd zijn door Martin Nijdam, de pachter van de Oesterbar.

Lancée stelt in Het Parool dat het faillissement geregisseerd is. ‘Het plan de Oesterbar per 1 februari te sluiten bestond begin december al. Dat heeft pachter Martin Nijdam me toen zelf verteld. Dat faillissement zat er dus al een paar maanden aan te komen. Nou, wat hebben ze toen gedaan? Toen hebben ze eerst alle bestanddelen die nog waarde hadden uit Copaco gehaald. De Heineken Hoek, die wél goed loopt en ook via Copaco werd geëxploiteerd, is eind december bijvoorbeeld overgeheveld van Copaco naar Kiro bv. En vervolgens is een maand later het faillissement van Copaco aangevraagd. Dat is puur het onttrekken van vermogenswaarden aan een naderend faillissement.’

Reageer op dit artikel