nieuws

Leerlingen Zadkine Horeca & Toersime maken ‘reuzenbruidstaart

Horeca

Leerlingen en docenten van het Zadkine Horeca & Toerisme wacht aanstaande zondag een spannende dag. Omstreeks 13.00 gaan zij een bruidstaart van 2 bij 2 meter het podium van de Koninklijke Schouwburg opdragen. Ter gelegenheid van het 200-jarig bestaan van de Schouwburg wil het theaterbestuur zondag haar ruim 800 gasten trakteren op een stukje taart. Voor zoveel gasten is een reuzenexemplaar gewenst. Het Zadkine kreeg de opdracht de taart te bereiden en uit te serveren.

Onder leiding van meester-pâtissier Peter Tuinman zal de taart ’s ochtends door de leerlingen worden gemaakt. De voorbereidingen voor de ‘reuzenklus’ startten al om negen uur. Het Zadkine Horeca & Toerisme werkt steeds vaker mee aan dit soort grote projecten. Zo werd er al eens de grootste Abraham ter wereld gemaakt. Dit leverde de school een vermelding in het Guinness Book of Records op.

Reageer op dit artikel