nieuws

Minder hotelbedden in het zuiden van ons land

Horeca

Het aantal bedden in bedrijven met een logiesfunctie is in 2003 met twee procent gestegen. In het noorden groeide het hardst met een toename van 3,4 procent. In het zuiden bleef de groei achter bij de rest van Nederland. Daar nam het totaal aantal bedden af met 0,3 procent.

Het westen beschikt met ruim honderdduizend over de meeste hotelbedden. Een groot verschil met de andere streken. In het zuiden is dat 45.662, in het oosten 29.708 en in het noorden 20.696. Dat becijferde Bedrijfschap Horeca en Catering in haar kwartaaluitgave Barometer.

In het westen van ons land zijn ook de grootste hotelbedrijven gevestigd. Het gemiddeld aantal kamers per bedrijf is daar 43. In het oosten is dat 29, in het zuiden 24 en in het noorden 19.

Reageer op dit artikel