nieuws

Misset Horeca Kennistest van start

Horeca

Horecaleerlingen kunnen vanaf vandaag hun vakkennis testen met de Misset Horeca Kennistest. Voor de beste deelnemer ligt € 2.500,- en een wisselbokaal klaar. Via www.missethorecakennistest.nl kunnen leerlingen tot en met eind april net zo vaak meedoen als ze zelf willen. De wedstrijd op internet is voor studenten, docenten en studentenverenigingen van horecaopleidingen van het VMBO, MBO en HBO-niveau.

De bedoeling van de Misset Horeca Kennistest is om zeventien vragen zo snel mogelijk goed te beantwoorden in een zo kort mogelijke tijd. Naast € 2.500,- voor de winnaar ligt er € 1.750,- klaar voor de beste studentenvereniging. Ook leraren kunnen meedoen. De beste horecaleerkracht mag zich de ‘slimste horecadocent 2004’ noemen én ontvangt € 750,-. Voor de beste school is er een wisselbokaal. Deze prijs wordt bepaald door de scores van de drie beste docenten en de vijftien beste leerlingen.

Deelnemers aan de kennistest worden op de hoogte gehouden via www.missethorecakennistest.nl, de Horecanieuwsbrief van Zibb.nl/horeca en het weekblad Misset Horeca. Daarnaast is het mogelijk direct informatie te krijgen via SMS-berichten.

De database van de test bevat ruim drieduizend vragen over de horeca. De vragen zijn geleverd door Edu’Actief uit Meppel, uitgeverij van onder andere horecaleermethoden. Naast studenten kunnen ook horecaondernemers deelnemen aan de test. Ze maken geen kans op prijzen, maar worden wel opgenomen in de statistieken én verbeteren vanzelfsprekend hun vakkennis.

Reageer op dit artikel