nieuws

MKB-voorzitter Hermans voorspelt administratieve lastenverlichting

Horeca

Het moet wel heel raar lopen wil er geen administratieve lastenverlichting optreden voor de horeca komende zomer. MKB-voorzitter Loek Hermans zegt er ‘voor 95 procent zeker van te zijn’ dat deze lastenverlichting er komt. De MKB-voorman deed zijn uitspraak gisteren na afloop van het zakenevenement De Week van de Ondernemer.

‘De Minister van Financien komt nog voor de zomer met een rapportage’, aldus Hermans. ‘Wij gaan er vanuit dat met die rapportage komende zomer het een en ander op gang komt. Maar het moeten wel voelbare maatregelen voor horecaondernemers zijn. Vervolgens is Brussel aan zet en moeten de gemeentes een stuk actiever worden. Of het reëel is? Ik ben een optimist, anders had ik deze functie niet moeten aanvaarden.’ De tegenstrijdige en grote hoeveelheid regels van gemeentes waar horecaondernemers om de haverklap tegen aanloopt, irriteerde Hermans zichtbaar. De voorman: ‘Als je een overdekt zwembad niet mag openen omdat er geen sprinklers boven hangen, dan is er iets goed mis in ons land.’ Ook moest de politie het ontgelden bij Hermans die afgelopen jaar aantrad als voorzitter van de bedrijvenvereniging: ‘De werktijden van de politie moeten gekoppeld worden aan de werktijden van criminelen. Zo wordt het ’s avonds een stuk veiliger op straat.’

Reageer op dit artikel