nieuws

Moederskindje Mammoni krijgt Maria

Horeca

Mammoni in Utrecht breidt haar werkgebied spectaculair uit. De horecacombinatie van restaurant, kookwinkel en traiteur in Voor Clarenburg (bij winkelcentrum Hoog Catharijne) krijgt het beheer over een heuse kerk. Vanaf 1 mei aanstaande heeft Mammoni de beschikking over Maria Minor.

Het 13e eeuwse godshuis is 280 m2 groot, heeft een werkend orgel en wordt nu nog gebruikt voor klassieke concerten en geluidsopnames. Mammoni-eigenaar Jan van der Grift gaat er onder meer recepties, proeverijen, concerten en themadiners houden.

Mammoni betekent in het Italiaans, vrij vertaald, moederskindje. Rond dat fenomeen bouwde eigenaar Van der Grift met hulp van een reclamebureau zijn concept. De Utrechter is fan van retail en food en combineerde dat eerder al in zijn baan als general manager food and restaurants van Bijenkorf Nederland. Als zelfstandig ondernemer legt hij in Mammoni een link tussen (het gemak van) de detailhandel en (de gastvrijheid van) de horeca. Van der Grift: ‘Het principe is ‘what you see is what you get’. Onze maaltijden, pesto’s, tapenades, wijnen en waters zijn ook te koop voor gebruik thuis. Net als het glaswerk, de stoelen en de pannen.’ Binnenkort dus ook in de kerk.

Reageer op dit artikel