nieuws

Mosselleed in Middelburg na weigering subsidie

Horeca

Geen subsidie, geen mosselfeest. Het jaarlijkse mosselfeest in Middelburg gaat dit jaar niet door. De gemeente weigert een subsidie te verstrekken aan de organisatie omdat de lokale overheid geen commerciële evenement subsidieert. Die is daardoor genoodzaakt het evenement af te blazen.

Het mosselfeest is nooit winstgevend geweest. Dat zegt horecaondernemer A. Leendertse van café Rooie Oortjes in Middelburg. ‘Ook al lijkt het evenement druk, het heeft ons altijd geld gekost’, meldt Leendertse in het regionale dagblad PZC. ‘We organiseren het feest al acht jaar. We hebben vaker subsidie aangevraagd, maar het is nooit toegekend. Het Jazzfestival in Middelburg gaat ook al niet door, de tattoo-conventie gaat naar Vlissingen. Op deze manier houd je weinig meer over’

Reageer op dit artikel