nieuws

Nieuw sportpark en gezondheidsboulevard in Dordrecht

Horeca

Dordrecht begint dit jaar met de aanleg van een gezondheidspark met sportboulevard. Op het nieuwe zorgknooppunt voor de regio komen voorzieningen voor sport en gezondheidszorg en commerciële voorzieningen. Dat maakte de gemeente Dordrecht dinsdag bekend.

Het zorgknooppunt gaat 250 miljoen euro kosten. Het college Bouw Ziekenhuisvoorzieningen draagt 60 tot 65 miljoen euro bij, de gemeente Dordrecht betaalt 46 miljoen euro. Commerciële voorzieningen moeten de rest van het geld opbrengen.

De locatie Dordwijk van het Albert Schweitzer ziekenhuis, dat al in dit gebied is gevestigd, breidt uit met 20.000 vierkante meter nieuwbouw voor onder andere een nieuwe afdeling spoedeisende hulp, poliklinieken, huisartsenpost en een kraamhotel. Het Da Vinci College brengt zijn zorgopleidingen onder in het gezondheidspark.

De huidige verouderde sportvoorzieningen in dit gebied worden gesloopt. Daarvoor in de plaats komt een sportboulevard met een nieuw zwembad, ijsbaan en sporthal. In het gebied worden ook vierhonderd nieuwe huizen gebouwd. Voorts komen er een politiebureau, kantoren en winkels.

Reageer op dit artikel