nieuws

Portiers in regio Rotterdam frauderen massaal

Horeca

Veel portiers werken zwart en ontvangen naast hun salaris uitkeringen. Dat stelt het Regionaal Interdisciplinair Fraudeteam (RIF) in Rotterdam. Het team deed onlangs onderzoek in de omgeving van Rotterdam en concludeert dat beveiligingsbedrijven in de horeca op grote schaal frauderen.

De harde conclusie komt na onderzoek bij vijftien beveiligingsbedrijven en 101 werknemers, voornamelijk bij cafés en dansfeesten. Een groot deel van de gecontroleerde werknemers zou geen belasting betalen. Volgens RIF-manager Jan Polet is het onderzoekresultaat slecht het topje van de fraude-ijsberg. Polet in het AD: ‘Dit is wat we konden hardmaken. De echte aantallen zijn vermoedelijk nog treuriger. Na tien jaar fraudeonderzoek ben ik wel wat gewend. Maar hier blijkt wel erg veel fout te zijn. Het is ironisch dat juist de mensen die moeten zorgen voor veiligheid, op grote schaal fout blijken te zitten.’

Reageer op dit artikel