nieuws

Six Flags Holland in de verkoop

Horeca

De Amerikaanse moedermaatschappij van Six Flags Holland wil het attractiepark in Biddinghuizen verkopen. Six Flags onderhandelt met een nog onbekende koper. Een woordvoerster zei donderdag dat de Amerikaanse moedermaatschappij geld nodig heeft om in de Noord-Amerikaanse parken te investeren.

Van de acht Europese parken, wil Six Flags er zeven kwijt. Alleen die in Madrid ontspringt de dans. Six Flags is daar niet de eigenaar van, maar beheert het.

De woordvoerster zei dat de onderhandelingen slechts een eerste stap zijn. Ze vindt het dan ook te vroeg om te vertellen wie er achter de groep Europese investeerders zit waarmee Six Flags overnamegesprekken voert.

De Six Flags European Division is de grootste exploitant van regionale themaparken in Europa. Die zijn te vinden in België (twee), Frankrijk (drie), Nederland, Spanje en Duitsland. De attractieparken staan bekend om de cartoonfiguren van de Looney Tunes, bijvoorbeeld Bugs Bunny en Batman.

Reageer op dit artikel