nieuws

Te veel sterrenzaken in Limburg

Horeca

Er komen te veel sterrenrestaurants in Limburg, terwijl het aantal gasten daalt. Dat concluderen de Limburgse topkoks Paul Stevens en Sascha Creemers, beiden in het bezit van één Michelinster. Stevens is patron van hotel-restaurant Juliana in Valkenburg. Creemers zwaait de culinaire scepter in La Sapiche in Gulpen.

De Limburgse topkoks doen hun bevinding in een regionale uitgave, in reactie op de teloorgang van collega-sterrestaurant Onder de Boompjes in Roermond. ‘Er komen steeds meer sterrenrestaurants in Limburg, terwijl het aantal gasten daalt. Die moeten we met zijn allen delen’, aldus Creemers in De Limburger.

Stevens stelt dat niet alleen op sterrenniveau het aanbod te groot is. Ook het aantal restaurants in de middenklasse is te veel, in verhouding met het aantal gasten. Stevens: ‘Het zijn er gewoon te veel. Die kunnen het onmogelijk allemaal redden.’

Bij de jongste mutaties van de Michelinsterren eind januari tijdens de vakbeurs EFFF in Maastricht kreeg restaurant In D’n Dillegaard in Nuth haar eerste ster. Restaurant Beluga in Maastricht ging van één naar twee.

Reageer op dit artikel