nieuws

Toeristische route moet vissersdorpen verbinden

Horeca

De kust van Noord-Holland tot en met Duitsland moet een belangrijke toeristische trekpleister worden. Daarvoor wordt een route uitgezet die tientallen vissersdorpen met elkaar verbindt.

Dat is het plan van Lauwersland, Texel/Noord-Holland, de Waddeneilanden, het Hoogeland (in Groningen) en Wesermarsh in Duitsland. Deze gebieden krijgen subsidie van Leader, een Europees subsidieprogramma voor plattelandsontwikkeling.

Doel van het project ‘Old skipper town’ is meer activiteiten in de vissersdorpen te krijgen en de cultuur te behouden. ‘We willen er een toeristische attractie van maken. Bovendien hopen we dat de visserij door het project een tweede kans krijgt’, aldus woordvoerder A. Meijer van het Projectbureau Leader+. Momenteel wordt onderzoek gedaan naar de haalbaarheid van het plan.

Het project kost in totaal tussen de 20.000 en 25.000 euro. Het is de bedoeling dat de vissersdorpen zelf de activiteiten bedenken, zoals een gezamenlijke verse vismarkt, speciale feesten of een fietstocht langs de vissersdorpen. Belangrijk daarbij is dat de vissersdorpen hun oorspronkelijke sfeer behouden.

Reageer op dit artikel