nieuws

Waarom ik meedeed? Voor de geldprijzen natuurlijk

Horeca

Elf vragen goed in één minuut en 53 seconden. Jan-Hein Breitschaft is best tevreden. De derdejaars student van de Hotelschool in Den Haag was de eerste deelnemer van de Misset Horeca Kennistest. ‘Waarom ik meedeed? Voor de geldprijzen natuurlijk.

Wat Breitschaft opviel, was de eenvoudige werkwijze van de test. Breitschaft: ‘Gebruiksvriendelijk en makkelijk uit te voeren. De vragen waren minder eenvoudig. Maar ik ben best tevreden en ga nog eens een poging wagen een goede score neer te zetten. Het kan een mooi bedrag opleveren voor onze studentenvereniging La Confrérie. De aanwijzing van het bestuur van de hotelschool om deel te nemen, is niet onverstandig geweest.’

Bij de Misset Horeca Kennistest is het bedoeling om zeventien vragen zo snel mogelijk goed te beantwoorden. De wedstrijd op internet (www.missethorecakennistest.nl) is voor studenten, docenten en studentenverenigingen van horecaopleidingen van het VMBO, MBO en HBO-niveau. Deelname is gratis en studenten kunnen tot en met eind april net zo vaak meedoen als ze zelf willen.

Naast € 2.500,- voor de winnaar ligt er € 1.750,- klaar voor de beste studentenvereniging. Ook leraren kunnen meedoen. De beste horecaleerkracht mag zich de ‘slimste horecadocent 2004’ noemen én ontvangt € 750,-. Voor de beste school is er een wisselbokaal. Deze prijs wordt bepaald door de scores van de drie beste docenten en de vijftien beste leerlingen.

Reageer op dit artikel