nieuws

Bierbrouwer Interbrew overweegt fiscale vlucht

Horeca

Bierbrouwer Interbrew overweegt om na de fusie met het Braziliaanse Ambev de zetel van het concern te verhuizen van België naar een belastingparadijs. Interbrew spreekt officieel over ‘een studie’, maar volgens de Belgische krant de Standaard leven de verhuisplannen al een tijdje bij de brouwer.

De zetel van InterbrewAmbev, zoals het concern straks na de fusie heet, is voorlopig in Brussel gevestigd, terwijl het ook nog kantoren heeft in Leuven. Interbrew laat momenteel een studie uitvoeren of het lonend is om de plaats waar het zijn vennootschapsbelasting betaalt, van België naar het buitenland over te hevelen.

Verwacht wordt dat Interbrew kiest voor een fiscaal gunstig regime binnen de Europese grenzen. Een verhuizing buiten de EU zou door de fiscus gelijk gesteld worden met een liquidatie en belangrijke negatieve belastinggevolgen hebben.

Reageer op dit artikel