nieuws

Chef-kok Sistermans hekelt aanmeldprocedure Patrons Cuisiniers

Horeca

Jon Sistermans moet niets hebben van samenwerkingsverbanden en restaurantorganisaties. Dat laat de chef-kok en eigenaar van restaurant Wilhelminapark in Utrecht weten in Horeca Journal. ‘Ik heb niks met mensen die in mijn boeken willen neuzen.

Sistermans reageert op een vraag naar het nut van een lidmaatschap van samenwerkingsverbanden als Alliance Gastronomique, Patrons Cuiseniers, Relais du Centre of Euro-Toques. Sistermans: ‘Ik kan je zeggen, ik heb me aangemend voor de Patrons. Daar wilde een mevrouw mijn boeken zien en ik heb niks met mensen die in mijn boeken willen neuzen; dat heb ik daar duidelijk laten weten. Ik weet wel wat ze nastreven, ze willen gewoon niet nog meer probleemgevallen, maar het is in dit vak zaak dat je je niet overeet.’

Naast de afwijzende woorden van Sistermans breekt Thorvald de Winter juist een lans voor restaurantorganisaties. ‘Ik kan het elke jonge ondernemer aanraden’, aldus de chef-kok en eigenaar van restaurant Apicius in Castricum. ‘Je betaalt contributie en er zijn verplichtingen, maar de voordelen zijn ook evident. Bijvoorbeeld kortingen bij de credit cards en inkoop. Mensen vragen nog wel eens of we met onze Michelinster niet bij de verkeerde club zitten. Wij blijven voorlopig lekker lid van Jeunes Restauranteurs d’Europe. We zien de JRE niet als opstapje.’

Reageer op dit artikel