nieuws

Joop van den Ende verkoopt record aantal kaarten Lion King

Horeca

200.000 kaarten voor de musical The Lion King zijn nu al over de toonbank gegaan. Nooit eerder verkocht Joop van den Ende Theaterproducties zoveel kaarten voorafgaand aan een officiële première, meldde een woordvoerster van het bedrijf donderdag. De Nederlandse versie van de musical The Lion King gaat zondag in première.

De grote theaterproductie wordt gespeeld in het honderdjarige Circustheater in Scheveningen. Wereldwijd heeft de Disney-voorstelling al veel prijzen gekregen. De regisseur/ontwerpster van The Lion King, Julie Taymor, zal zondag bij de Nederlandse première aanwezig zijn.

Bijzonder aan de voorstelling is dat de acteurs zichtbaar blijven voor het publiek en zich niet in een dierenkostuum verstoppen. Bijvoorbeeld via maskers op hun hoofd wordt duidelijk welk dier ze uitbeelden. Nederland is het tiende land in de wereld waar deze coproductie is te zien. Bekend is de muziek van Elton John en Tim Rice met liedjes als ‘Can you feel the love tonight’, ‘Hakuna Matata’ en ‘Circle of Life’. De Nederlandse vertaling is van Martine Bijl.

Voor de hoofdrollen zijn veel relatief onbekende acteurs aangetrokken als Hein van der Heijden, Edwin Jonker, Laus Steenbeke en Etiënne Poeder. In de zoektocht naar donkere acteurs zijn zelfs dancefeesten georganiseerd om onbekend talent te scouten en gingen de makers op zoek in Zuid-Afrika.

Joop van den Ende noemde The Lion King eerder eigenlijk te groot voor Nederland, omdat een dergelijke productie twee jaar moet draaien om uit de kosten te komen. Afgewacht moet worden of er er zoveel musicalpubliek geïnteresseerd is om het Circustheater zo lang te vullen. Bijzonder is ook dat de voorstelling acht keer per week wordt gespeeld. In de weekeinden zijn er matinees.

Reageer op dit artikel