nieuws

Max stopt ermee

Horeca

Max Teeuwisse heeft zich erbij neergelegd. Zijn legendarische jazzcafé Bij Max in Den Oever zal nooit meer opengaan. Eind oktober toonde hij zich in dit blad nog vol goede moed over de kansen om op termijn weer jazzliefhebbers te mogen ontvangen in zijn monumentale boerderij. Een haperende gezondheid in combinatie met zijn leeftijd (75) hebben Teeuwisse nu doen besluiten niet langer te procederen met de gemeente Wieringen om heropening af te dwingen. ‘Een opluchting’, zegt hij.

De gemeente sloot Bij Max drie jaar geleden vanwege brandgevaar. Al die tijd vocht Teeuwisse dit besluit tevergeefs aan. ‘Het pand is eigendom van de gemeente. Ik mag er nu voor niets blijven wonen zolang als ik wil. Da’s mooi. Ik moet tenslotte nog tien jaar mee. Dan is het wel genoeg geweest.’Teeuwisse hoopt dat hij komende zomer een afscheidsfeestje in zijn zaak mag houden. ‘Desnoods geven we iedere gast zijn eigen zakblussertje en zetten in iedere hoek een brandweerman.’ Ondertussen wil hij zijn vrije tijd benutten door af en toe op te treden bij collega’s en om de 500 cassettebandjes en 30 video’s van optredens in zijn zaak te rubriceren.

Reageer op dit artikel