nieuws

Rabobank hoofdsponsor Diergaarde Blijdorp

Horeca

Diergaarde Blijdorp heeft de komende drie jaar de Rabobank Rotterdam als hoofdsponsor. Bij de dierentuin zijn ze blij met de samenwerking die vooral promotioneel vorm zal krijgen. ,,We kunnen hierdoor extra projecten realiseren”, aldus woensdag een woordvoerder van Blijdorp.

De ZOOlympics die volgende week officieel beginnen in de Rotterdamse dierentuin, zijn het eerste project waarbij de nieuwe samenwerking gestalte krijgt. De ZOOlympics bieden kinderen gelegenheid hun krachten te meten met de snelste lopers, diepste duikers en verste springers in de dierenwereld. Spelenderwijs leert de jeugd zo over de krachten en bijzondere eigenschappen van dieren. Zo kan een olifant 500 kilo optillen, zwemt een zeeleeuw 40 kilometer per uur en kunnen de koningspinguïns weer heel goed ei-balanceren.

Rabobank steunt de diergaarde voorlopig voor drie jaar, maar de intentie van beide partijen is om langer samen te werken. ,,Het klikt gewoon. Wat in de dierentuin gebeurt, bijvoorbeeld het stimuleren van natuurbehoud, educatie en recreatie sluit aan bij de doelstellingen van de bank”, aldus de Blijdorp-woordvoerder.

De hoogte van het sponsorbedrag wordt niet bekendgemaakt. Diergaarde Blijdorp heeft jaarlijks 1,5 miljoen bezoekers.

Reageer op dit artikel