Kookdemonstraties culinaire grootheden bij Salon van de Smaak

Diverse gerenommeerde koks geven kookdemonstraties tijdens Salon van de Smaak. Zo verzorgen onder andere de huidige kookgrootheden Jonnie Boer en Pascal Jalhaij een kookshow, terwijl ook ex-Michelinkok Cas Spijkers acte de présence geeft.

Salon van de Smaak vindt plaats van zaterdag 29 tot en met maandag 31 mei op Landgoed Wolfslaar in Breda. Tijdens het gastronomisch festival staat de Spaanse en Portugese keuken centraal. Naast producten van het Iberisch Schiereiland besteedt de organisatie ruim aandacht aan producten van eigen boden, zoals diverse ‘vergeten’ groenten, ambachtelijke likeuren en kazen.

Tijdens de kookdemonstraties komen de volgende koks in actie: Jonnie Boer (De Librije, Zwolle), Pascal Jalhaij (Restaurant Vermeer, Amsterdam), Erik van Loo (De Zwethheul, Delft), Edwin Kats (La Rive, Amsterdam), Albert Kooy (Koning Willem I College, Den Bosch), Cas Spijkers (Metier de Cas, Oisterwijk) en Ton Pinxten (Landgoed Wolfslaar, Breda).

Wijntoppers Edwin Raben en Thérèse Boer verzorgen diverse wijnproeverijen. Ook zijn er proeverijen met port, sherry, whisky, champagne en cognac. Verder zijn er tijdens Salon van de Smaak workshops en standhouders.