nieuws

Mogelijk tien vergunningen van Kooistra-zaken geweigerd

Horeca

De gemeente Amsterdam dreigt tien van de vijftien exploitatievergunningen van cafés van Sjoerd Kooistra in te trekken. Dat is tweederde deel van het totaal aantal zaken van de onder vuur liggende horecatycoon. Met de dreiging krijgt het conflict tussen de gemeente en Kooistra een steeds grimmiger karakter.

Mogelijk tien vergunningen van Kooistra-zaken geweigerd

De afdeling Horecavergunningen van het stadsdeel Centrum laat weten dat voor tien zaken momenteel aanvragen lopen, te weten: Three Sisters Pub, Ritz, Three Sisters/New York Steak House (alle Rembrandtplein), April’s Exit, April, Down Town (alle Reguliersdwarsstraat), de Heineken Hoek, Three Sisters, Oesterbar (alle Leidseplein) en Café Cox in de Marnixstraat. Vijf zaken van Kooistra beschikken over een vergunning die in 2006 of 2007 verlopen.

Een groot deel van de aanvragen is ingediend door bv’s die op naam staan van vaste pachters van Kooistra, onder wie Pim Lammertink en Martin Nijdam. De afdeling Horecavergunningen laat in Het Parool weten te wijzen over het feit dat elke aanvraag afzonderlijk wordt bekeken. ‘We kunnen niet zeggen: we wijzen automatisch alle aanvragen voor Kooistra-zaken af’, aldus Ans van Zeggeren, hoofd van de afdeling Horecavergunningen. Volgens Van Zeggeren kan een af- of toewijzing van een vergunning jaren duren.

Burgemeester Job Cohen liet eerder weten de zogeheten ‘methode Kooistra’ rigoureus af te wijzen. Aanvragen voor exploitatievergunningen worden voortaan geweigerd vanwege de vele faillissementen binnen het Kooistraconglomeraat, aldus Cohen.

Reageer op dit artikel