nieuws

Omzetdaling horeca zet door

Horeca

De omzet in de horeca neemt opnieuw af. In het tweede kwartaal daalde de omzet met 1,5 procent ten opzichte van vorig jaar. In het eerste kwartaal bedroeg de daling 0,8 procent. Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) bekend gemaakt.

Omzetdaling horeca zet door

Vooral restaurants moesten inleveren. Eetgelegenheden behaalde 2,4 procent minder omzet dan in dezelfde periode een jaar eerder. Vooral juni bleek een erg slechte maand met 6,1 procent minder omzet dan een jaar eerder. Cafés deden het minder slecht dan restaurants. In de kroegenbranche werd 1,7 procent minder omgezet ten opzichte van dezelfde periode van vorig jaar.

Het Bedrijfschap Horeca en Catering wijdt de tegenvallende omzetontwikkeling in een aanvulling op de cijfers van CBS aan het minder mooie weer in vergelijking met 2003. En aan het feit dat bestedingen van gezinnen nog niet aantrekken. Vooral de verblijfsrecreatie is de dupe van het slechte weer. De omzet in die branche daalde met 12,5 procent.

De omzetdaling in het tweede kwartaal bleef in de fastfoodsector beperkt, nadat in het eerste kwartaal de fastfoodbestedingen behoorlijk terugvielen. In het tweede kwartaal kenden de lunchrooms wel een omzetstijging en deden zijn het beter dan de cafetaria’s.

Reageer op dit artikel