nieuws

Onderhandelingen Kooistra en Amsterdam muurvast

Horeca

De onderhandelingen tussen Sjoerd Kooistra en de gemeente Amsterdam zitten muurvast. Kooistra vindt dat er voldoende concessies zijn gedaan over de wijze van exploitatie van onder andere de Oesterbar en Bodega Keyzer. De gemeente blijft bij het standpunt dat de zaken voorlopig niet heropend worden.

Onderhandelingen Kooistra en Amsterdam muurvast

Aan de gevel van Keyzer prijkt al enige tijd een groot bord met de tekst: ‘Heropening 2 september’. Maar volgens de gemeente is daar voorlopig geen sprake van. De lokale overheid en horecatycoon Kooistra zijn sinds begin juli in een diep conflict verwikkeld over de bedrijfsvoering en het hoge aantal faillissementen van diverse horecazaken van Kooistra.

Eerder liet de gemeente weten dat er geen exploitatievergunningen worden verstrekt voor horecazaken die onlangs failliet zijn gegaan. Daarop deed Kooistra het voorstel dat hij bereid was meerderheidsaandeelhouder te worden van bv’s van zijn pachters. Zodat de constructie transparanter zou worden, stelde Kooistra. De gemeente verwierp het voorstel half jullie en sindsdien zitten de onderhandelingen muurvast.

Amsterdam blijft in gesprek met Kooistra, maar sluit niet uit dat het op een confrontatie uitdraait. Wanneer Kooistra zijn zaak zonder vergunning opent, zal de gemeente eerst waarschuwen waarna sluiting volgt. De inzet van politie is daarbij niet uitgesloten.

Reageer op dit artikel