Ecolab Wissel Trofee gewonnen door Gilde Opleiding Venlo

Al 25 jaar organiseert de Stichting Europa Culinair de Ecolab Wissel Trofee voor leerlingen van het leerlingwezen. Afgelopen dinsdag won Gilde Opleiding Venlo deze jubileumwedstrijd met een grote voorsprong op het Koning Willem I College uit Den Bosch. Derde werd het team van Steigenberger Kurhaus.

Een wrapamuse, een voorgerecht met vis, een hoofdgerecht met hertenrack en een Saint Honoré taart op schaal. Dat was de opdracht van de wedstrijd. Ter plekke moesten de teams dit driegangenmenu bereiden met verse ingrediënten beschikbaar gesteld door de organisatie.

Het winnende team bestond uit de volgende leerlingen: Francois Geurts, Joris Korsten en Ruud Ververgaard. Teamleider was de heer Houten. Een paar uur voor de uitreiking van de trofee was het team uit Venlo nog even in rep en roer. Hun menukaart en al het promotiemateriaal dat op de wedstrijdtafel lag was 'gejat'. Blijkbaar waren er al fans voor het team, voordat bekend werd dat zij gewonnen hadden.Hieronder ziet u een foto-overzicht met alle inzendingen:

Inzending Baronie College
Inzending Club der Köche, Rhein Wupper Solinger Germany
Inzending Friesland College
Inzending Gilde Opleidingen Venlo, winnaar Ecolab Wissel Trophee
Inzending Koksgilde Noord
Inzending Koksteam Koksgilde Nederland
Inzending Koning Willem I College Den Bosch, 2e prijs
Inzending Rooi Pannen Tilburg
Inzending Steigenberger Kurhaus
Winnaars Ecolab Wissel Trophee

Een wrapamuse, een voorgerecht met vis, een hoofdgerecht met hertenrack en een Saint Honoré taart op schaal. Dat was de opdracht van de wedstrijd. Ter plekke moesten de teams dit driegangenmenu bereiden met verse ingrediënten beschikbaar gesteld door de organisatie.

Het winnende team bestond uit de volgende leerlingen: Francois Geurts, Joris Korsten en Ruud Ververgaard. Teamleider was de heer Houten. Een paar uur voor de uitreiking van de trofee was het team uit Venlo nog even in rep en roer. Hun menukaart en al het promotiemateriaal dat op de wedstrijdtafel lag was 'gejat'. Blijkbaar waren er al fans voor het team, voordat bekend werd dat zij gewonnen hadden.Hieronder ziet u een foto-overzicht met alle inzendingen:

Inzending Baronie College
Inzending Club der Köche, Rhein Wupper Solinger Germany
Inzending Friesland College
Inzending Gilde Opleidingen Venlo, winnaar Ecolab Wissel Trophee
Inzending Koksgilde Noord
Inzending Koksteam Koksgilde Nederland
Inzending Koning Willem I College Den Bosch, 2e prijs
Inzending Rooi Pannen Tilburg
Inzending Steigenberger Kurhaus
Winnaars Ecolab Wissel Trophee
Bekijk deze collectie

Menukaart

De menukaart is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de bedrijfsvoering. Hier staat immers datgene wat je verkoopt. Hoe maak je een menukaart, wat zet je erop en welke prijzen horen daarbij? In deze collectie tips en inspiratie voor het maken van een winstgevende menukaart.