Kreeftenolie moet gerechten 'boost' geven

Als het aan Diederick Ma van Yama ligt, verwerken de betere restaurants in ons land hun spijzen binnenkort met kreeftenolie. De leverancier uit Utrecht denkt een gat in de markt te hebben gevonden met zijn schaaldierolie. Een scheutje kreeftenolie in de vissoep, pasta of salade geeft het gerecht 'een ultieme boost', stelt Ma.

Kok Schilo van Coevorden van het Amsterdamse restaurant Blakes liep ermee weg en ook andere beursbezoekers nipten met plezier een stukje brood in een schaaltje met olie. Sinds een maand is het olieproduct verkrijgbaar in de handel en volgens Ma gaat de afzet de komende tijd toenemen. ‘De schalen van de kreeften worden ingekookt, vermalen en met canoli olie vermengd. We laten de flesjes overkomen uit Australië. In ons land zijn ze verkrijgbaar in flesjes van 150 milliliter. Aangezien de flesjes zo’n € 13,- kosten, mikken we op de betere restaurants.’

Kok Schilo van Coevorden van het Amsterdamse restaurant Blakes liep ermee weg en ook andere beursbezoekers nipten met plezier een stukje brood in een schaaltje met olie. Sinds een maand is het olieproduct verkrijgbaar in de handel en volgens Ma gaat de afzet de komende tijd toenemen. ‘De schalen van de kreeften worden ingekookt, vermalen en met canoli olie vermengd. We laten de flesjes overkomen uit Australië. In ons land zijn ze verkrijgbaar in flesjes van 150 milliliter. Aangezien de flesjes zo’n € 13,- kosten, mikken we op de betere restaurants.’