Operabrunches weer van start in Hotel Pulitzer

De Operabrunches bij Hotel Pulitzer te Amsterdam gaan de komende maanden weer van start. In samenwerking met Opera Studio Nederland combineert Hotel Pulitzer aria's uit bekende opera's met een brunch.

Het combineren van een maaltijd met een operaconcert of -voorstelling is de afgelopen eeuwen gebruikelijk geweest. Al bij de eerste opera-uitvoeringen in Mantua aan het begin van de 16e eeuw werden de operabedrijven afgewisseld met culinaire genoegens. En tegenwoordig wordt in het Londense Covent Garden, in Opéra Bastille te Parijs of in het Amsterdamse Muziektheater bij operavoorstellingen de inwendige mens niet vergeten; bij de buffetten is een keur aan spijzen en dranken verkrijgbaar en op sommige avonden zelfs complete maaltijden.

De afgelopen jaren is bij de Pulitzer-Motivaction Operabrunches het repertoire van het operaconcert het uitgangspunt geweest voor de keuze van de diverse gerechten op het menu. Dit seizoen is besloten om de zaken om te draaien: gedurende de 8 brunches van seizoen 2004-2005 zullen de gasten bij elke brunch - naast een keur aan andere culinaire hoogstandjes - een gerecht aantreffen dat typerend is voor een bepaalde stad of streek in Italië of elders in Europa. Vervolgens presenteren de jonge, internationale operatalenten van Opera Studio Nederland operafragmenten die afkomstig zijn uit of werden vervaardigd op die locatie(s). Voor de liefhebbers zijn de recepten van alle speciale gerechten bijgevoegd.

Bekijk deze collectie

Recepten

In deze collectie vind je recepten, samengesteld voor en door chef-koks. Van verleidelijke borrelhapjes tot smaakvolle lunchgerechten en terrasspecialiteiten. Ontdek de signatuurrecepten van gerenommeerde sterrenchefs en ontdek hun signatuurrecepturen.