Veilinghuis raakt fornuis Vossius niet kwijt

Het internetveilinghuis Daanveilingen.nl heeft het fornuis van het failliete restaurant Vossius niet kunnen veilen. Er kwamen geen biedingen op het op maat gemaakte fornuis. Het openingsbod bedroeg 35.000 euro.

Een maand lang konden geïnteresseerden een bod uitbrengen op de Molteni, de Rolls Royce onder de fornuizen. Inmiddels is de veiling gesloten. Chef-kok Robert Kranenborg liet het Molteni-fornuis een paar jaar geleden speciaal in Italië maken voor zijn restaurant Vossius in Amsterdam. Zo werd het fornuis voorzien van drie chroombakplaten, twee gloeiplaten, een gaspit, een bordenwarmkast met schuifdeuren en twee statische ovens.

‘Ik denk dat het fornuis iets te duur was’, stelt Maurice Winkel van Daanveilingen.nl. ‘Voor zo’n specifiek product kun je de geïnteresseerden op voorhand op één hand tellen. Twee mensen hebben het fornuis in de stalling in Steenwijk bezichtigd, maar daar bleef het ook bij. Eigenaar Netstede gaat het fornuis op een andere manier proberen te verkopen. We hebben wel eens een fornuis van 10.000 euro geveild. Maar 35.000 euro is toch wel wat anders.’