Van der Valk start 'frontcooking

Het Van der Valk motel in Breukelen start met frontcooking, koken voor het oog van de gast. De primeur was vorige week zondag tijdens de Sinterklaasbrunch. Als het initiatief aanslaat, zullen andere Van der Valkbedrijven het concept overnemen. Dat zegt Daan Delpeut, bedrijfsleider van de Van der Valkvestiging in Breukelen. De vestiging van Delpeut startte twee maanden geleden met de brunches. Sindsdien is er een elke eerste zondag van de maand.

Volgens Delpeut is de belangstelling voor de brunch sterk groeiende. Vandaar dat hij nu met frontcooking begint, als extraatje voor zijn gasten. ‘De eerste keer hadden we 25 gasten voor de brunch, de tweede keer al 200.’ Vooral families maken gebruik van de middagmaaltijd. ‘We hebben veel tafels van twintig gasten en meer.’ Voor Van der Valk is december een belangrijke maand. Met kerst zit het restaurant bomvol. Van der Valk Breukelen heeft een capaciteit van 1500 gasten.