nieuws

Catering zwaar verlieslijdend bij Lufthansa

Horeca

De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa heeft vorig jaar een groot verlies geleden door slechte prestaties van haar cateringdivisie. Het nettoverlies bedroeg 980 miljoen euro tegen een winst van 717 miljoen euro in 2002.

Het bedrijfsresultaat was met 30 miljoen euro wel positief. De Lufthansa-directie sprak woensdag in een toelichting op de jaarcijfers van ‘een crisisjaar’.

De onderneming moest 700 miljoen euro afschrijven op LSG Sky Chefs Group, dat het vooral moeilijk had in de Verenigde Staten. Meer dan 8000 banen zijn geschrapt bij de cateraar. Lufthansa zal er dit jaar nog eens 150 miljoen euro op de kosten besparen. De directie onderhandelt momenteel over de verkoop van Chef Solutions, dat kant-en-klare maaltijden bereidt voor supermarkten en restaurants.

De problemen bij de cateringdivisie hebben ertoe geleid dat Lufthansa dit jaar geen dividend uitkeert aan de aandeelhouders. Beleggers in Frankfurt reageerden gelaten op het nieuws. Het aandeel Lufthansa zakte in de DAX-index 0,35 procent.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels