Gouden IJsspatel gaat naar Rotterdam

Robin Alting van De IJssalon uit Rotterdam doet al zo'n vijftien jaar mee aan vakwedstrijd 'De Gouden IJsspatel' die ieder jaar georganiseerd word door de stichting Fastfood en IJsbedrijven op de vakbeurs IJsvak te Vianen. Regelmatig belandde hij in de top-3 van beste ijsbereiders. Maar de eerste plek ontbeerde nog. Tot eergisteren. Op de eerste dag van de IJsvak 2004 werd hij door een jury van collega-ijsmakers uitgeroepen tot beste frambozenijsbereider. Anna Firman van Het Roombolleke uit Meeuwen (België) sleepte de tweede prijs in de wacht. Derde werd Marianne den Engelsman van IJssalon Torino uit Woerden.

De vakwedstrijd staat open voor iedereen die beroepshalve consumptie-ijs bereidt. Landelijk of internationaal opererende ijsfabrikanten en hun werknemers zijn van deelname uitgesloten. Opdracht van de wedstrijd was het bereiden van frambozenijs van een eigen vooraf bereide compositie. Het ijs werd vervolgens door een jury van collega-deelnemers beoordeeld op smaak, kleur, geur en structuur. Deze wijze van jurering werd dit jaar voor het eerst toegepast.

Bekijk hier de totale uitslag van de wedstrijd!

Naast een beker bestond de eerste prijs uit een geldbedrag van €225,- en een grote beker. De tweede prijs bestond uit een geldprijs van €115,- en een beker. De winnaar van de derde prijs wachtte een geldprijs van €60,- en een beker. Natuurlijk ontbraken de medaille’s niet.

De animo voor deze wedstrijd was dit jaar overweldigend. Zo’n 72 ijsbereiders brachten hun frambozenijs ter keurig naar Vianen. De meeste hadden zich aan de uiterste inschrijvingsdatum gehouden. Sommigen probeerden zichzelf op de wedstrijddag nog in te schrijven. Overigens zonder succes.

Het frambozenijs begint 's ochtends- vroeg al binnen te stromen.
Sommige ijsbereiders betalen op het laatste mo- ment nog het deelnamegeld.
Het 'wedstrijd-
secretariaat' wacht in spanning af hoeveel ijsbereiders er op komen dagen voor de 'Gouden IJsspatel'.
De jury gaat niet over één nacht ijs. Het frambozenijs wordt op verschillende manieren getest. Smaak en geur komen dicht bij elkaar.
Sommige juryleden ontleden het ijs bijna.
Robin Alting wint de vakwedstrijd 'De Gouden IJscoupe'. Willem Roeper, oud-winnaar 2003, feliciteert hem als eerste.
Robin in juichstemming.
De Top-3 prijswinnaars 'Gouden IJscoupe' bij elkaar.
De nummers 1 tot en met 10 gaan met z'n allen op de foto.

De vakwedstrijd staat open voor iedereen die beroepshalve consumptie-ijs bereidt. Landelijk of internationaal opererende ijsfabrikanten en hun werknemers zijn van deelname uitgesloten. Opdracht van de wedstrijd was het bereiden van frambozenijs van een eigen vooraf bereide compositie. Het ijs werd vervolgens door een jury van collega-deelnemers beoordeeld op smaak, kleur, geur en structuur. Deze wijze van jurering werd dit jaar voor het eerst toegepast.

Bekijk hier de totale uitslag van de wedstrijd!

Naast een beker bestond de eerste prijs uit een geldbedrag van €225,- en een grote beker. De tweede prijs bestond uit een geldprijs van €115,- en een beker. De winnaar van de derde prijs wachtte een geldprijs van €60,- en een beker. Natuurlijk ontbraken de medaille’s niet.

De animo voor deze wedstrijd was dit jaar overweldigend. Zo’n 72 ijsbereiders brachten hun frambozenijs ter keurig naar Vianen. De meeste hadden zich aan de uiterste inschrijvingsdatum gehouden. Sommigen probeerden zichzelf op de wedstrijddag nog in te schrijven. Overigens zonder succes.

Het frambozenijs begint 's ochtends- vroeg al binnen te stromen.
Sommige ijsbereiders betalen op het laatste mo- ment nog het deelnamegeld.
Het 'wedstrijd-
secretariaat' wacht in spanning af hoeveel ijsbereiders er op komen dagen voor de 'Gouden IJsspatel'.
De jury gaat niet over één nacht ijs. Het frambozenijs wordt op verschillende manieren getest. Smaak en geur komen dicht bij elkaar.
Sommige juryleden ontleden het ijs bijna.
Robin Alting wint de vakwedstrijd 'De Gouden IJscoupe'. Willem Roeper, oud-winnaar 2003, feliciteert hem als eerste.
Robin in juichstemming.
De Top-3 prijswinnaars 'Gouden IJscoupe' bij elkaar.
De nummers 1 tot en met 10 gaan met z'n allen op de foto.