Koks koken enorm bedrag bij elkaar voor goed doel

Het topbenefietdiner voor het vakantiebedrijf Villa Pardoes in Kaatsheuvel heeft het enorme bedrag van € 100.000,- opgeleverd. Maandagavond verzorgden vele culinaire toppers een diner in Restaurant Linnen in het Brabantse Oisterwijk. De opbrengst komt volledig ten goede aan Villa Pardoes, een vakantieverblijf voor kinderen met een levensbedreigende ziekte.

Het diner en een tafelveiling bracht ruim € 75.000,- op, waarna een sportkledingleverancier het bedrag afrondde op € 100.000,-. ‘Wat een fantastisch bedrag’, jubelde organisator Alwin Houwing enthousiast. ‘Die Humerto Tan was als veilingmeester werkelijk super. Hij zweepte de hele boel op’. Tv-presentator Tan was een van de 53 aanwezigen. Andere bekende Nederlanders waren onder andere Arnold Vanderlijde, Guus Meeuwis en Robert Kranenborg.

Kranenborg was gast en kookte niet mee. Dat deden wel Edwin Kats (La Rive, Amsterdam), Jonnie Boer (De Liberije, Zwolle), Nico Boreas (Restaurant Boreas, Heeze), Robert van Beckhoven (grondlegger Nederlands Patisserie Team), Dick Middelweerd (Treeswijkhoeve, Waalre), Cas Spijkers (voormalig chef-kok) en Ronald Tausch (Restaurant Linnen in Oisterwijk en tweelingbroer van Thérèse Boer van De Librije).

Een paar weken geleden kookte vijf tweedejaarsstudenten van de hoge hotelschool in Breda ook een benefietdiner voor Villa Pardoes. Dit in het kader van hun opdracht een gastronomisch evenement te houden voor een goed doel. Bij die bijeenkomst werd € 1.800,- bij elkaar gebracht voor Villa Pardoes.

Het diner en een tafelveiling bracht ruim € 75.000,- op, waarna een sportkledingleverancier het bedrag afrondde op € 100.000,-. ‘Wat een fantastisch bedrag’, jubelde organisator Alwin Houwing enthousiast. ‘Die Humerto Tan was als veilingmeester werkelijk super. Hij zweepte de hele boel op’. Tv-presentator Tan was een van de 53 aanwezigen. Andere bekende Nederlanders waren onder andere Arnold Vanderlijde, Guus Meeuwis en Robert Kranenborg.

Kranenborg was gast en kookte niet mee. Dat deden wel Edwin Kats (La Rive, Amsterdam), Jonnie Boer (De Liberije, Zwolle), Nico Boreas (Restaurant Boreas, Heeze), Robert van Beckhoven (grondlegger Nederlands Patisserie Team), Dick Middelweerd (Treeswijkhoeve, Waalre), Cas Spijkers (voormalig chef-kok) en Ronald Tausch (Restaurant Linnen in Oisterwijk en tweelingbroer van Thérèse Boer van De Librije).

Een paar weken geleden kookte vijf tweedejaarsstudenten van de hoge hotelschool in Breda ook een benefietdiner voor Villa Pardoes. Dit in het kader van hun opdracht een gastronomisch evenement te houden voor een goed doel. Bij die bijeenkomst werd € 1.800,- bij elkaar gebracht voor Villa Pardoes.