KRO te gast bij Keizer Karel Podia tijdens Nijmeegse Vierdaagse

De KRO heeft met een heel projectteam intrek genomen in Concertgebouw De Vereeniging in Nijmegen.

De KRO heeft tijdens de Nijmeegse Vierdaagse tal van activiteiten ontwikkeld. Er wordt radio en TV gemaakt. Op de website wandelen.kro.nl wordt een fotologboek bijgehouden en er loopt een groep van bijna 1.100 KRO leden mee, de grootste niet militaire groep in de Vierdaagse. Al deze activiteiten worden ondernomen vanuit Concertgebouw De Vereeniging. Zo heeft een groep televisiemakers onder leiding van Fons de Poel een aantal ruimten in gebruik om dagelijks het televisieprogramma Het gevoel van de Vierdaagse te maken en de ploeg van De Wandeling die Hella van der Wijst met haar camerateam volgt in het parcours zit weer en een andere ruimte. In de voortuin staat een KRO informatiestand voor de lopers. Er is een zaal voor de projectleiding en op donderdagavond 22 juli is er in de concertzaal een lopers diner voor 200 KRO-leden waarbij diverse bekende KRO gezichten de lopers een hart onder de riem zullen steken voor de laatste dag.

“Concertgebouw De Vereeniging is een geweldige locatie voor ons, alles is aanwezig. Wij moeten natuurlijk nogal wat telefoonlijnen hebben zowel ISDN als analoog en natuurlijk breedband internet. Dat is allemaal ruim voor handen. Maar het mooiste is: alles kan hier. De mensen die hier werken denken met je mee en regelen alles voor je”, vertelt José Smeekes, projectleider van de KRO. “Dit is een multimediaal project waarbij heel veel zaken komen kijken, als dat in een accommodatie kan als deze en in een ontspannen sfeer als deze dan komt dat de kwaliteit alleen mar ten goede.”

Naast alle activiteiten van de KRO zijn er nog vele andere Vierdaagse activiteiten bij de Keizer Karel Podia. Zo heeft het Rode Kruis van de Stadsschouwburg Nijmegen een hotel gemaakt waar 400 medewerkers overnachten. Deze mensen slapen op het toneel, in de kleedkamers en de kleine zaal. Hiervoor is door de brandweer een bijzondere gebruiksvergunning verleend. Extra douche units op het dak en naast het gebouw maken het gebouw geschikt voor dit gebruik.

Tijdens de intocht op vrijdagmiddag zijn er tal van hoogwaardige activiteiten rondom Concertgebouw De Vereeniging. Aan het Keizer Karelplein komt een groep van 150 relaties van Scaldia papier naar de intocht kijken. In de tuin staat een extra VIP tribune voor bijna 300 relaties van Dols Vastgoed en de Rabobank. Vanuit de Sociëteitskamer kijkt een groep relaties van Arnold & Siedsma octrooigemachtigden naar de intocht en vanuit de Keizer Karelfoyer kijken 250 relaties van de Keizer Karel Podia, Hutten Exclusieve Catering en de KRO naar de intocht. Tussen 12.00 uur en 14.00 uur zal Frits Spits live vanaf het balkon van de Keizer Karelfoyer zijn populaire middagprogramma Tijd voor Twee presenteren. Verder staat de hoofdtribune aan de St. Annastraat en ook daar wordt de ontvangst en de catering verzorgd. De lopers die hun medaille hebben gehaald komen, zoals iedere dag tijdens de Vierdaagse, feesten in de voortuin met live muziek en de dag wordt afgesloten met een VIP receptie voor ruim 300 gasten en een diner voor 250 gasten.

“Het is een complexe logistieke operatie”, vertelt Anthony O’Bryan, horecamanager bij de Keizer Karel Podia,”we zijn al maanden met de voorbereiding bezig. Er komen trailers vol materiaal en levensmiddelen binnen, dat vergt een goede planning. Tja, en het weer. We moeten rekening houden met goed en met slecht weer. Dit betekent dat we een goed doordachte terreininrichting moeten plannen.”

Kwaliteit en service staan voorop dat betekent naast een goede voorbereiding en een goede planning ook goede instructies, goede communicatie en vooral goede medewerkers. “Wij kunnen prachtige accommodatie bieden maar die is niets waard zonder vakkundige service en grootste gastvrijheid”, zegt Albert Krielen, directeur van de Keizer Karel Podia,”het is elk jaar weer een uitdaging om het nog beter te doen dan het jaar daarvoor, dat geldt niet alleen voor de Vierdaagse maar ook voor onze programmering en de ondersteuning van alle congressen en evenementen die wij jaarlijks huisvesten. Kwaliteit, gastvrijheid en professionaliteit daar draait het bij ons om.”