nieuws

Chinese hotels verhogen prijzen fors na tsunami

Horeca

Hotels op het Chinese eiland Hainan rekenen op een fikse toeloop van het aantal toeristen die een alternatief zoeken voor de vakantieoorden die zijn getroffen door de tsunami. De prijzen voor een hotelkamer zijn fors opgetrokken, zo schrijft het dagblad Evening News in Peking.

Chinese hotels verhogen prijzen fors na tsunami

Stranden in Zuidoost-Azië vormen doorgaans een trekpleister voor toeristen uit Hongkong, het vasteland van China en Singapore tijdens de feestdagen rond het Chinese nieuwjaar. Deze toeristen kijken uit naar andere bestemmingen nu de stranden zijn verwoest door de alles vernietigende vloedgolf op 26 december vorig jaar.

’Kamers met uitzicht op zee in drie- en viersterrenhotels in Sanya, een stad langs de zuidkust van Hainan, die normaal 200 yuan (20,45 euro) tot 300 yuan (30,67 euro) kosten, moeten nu 1000 yuan (102,45 euro) tot 2000 yuan opbrengen’, zo schrijft de krant. Kamers in bekende vijfsterrenhotels in Sanya kosten 4000 yuan (409 euro) of meer. De hotels kunnen de vraag niet aan en zijn volgeboekt.

Reageer op dit artikel