Restaurant De Lindenhof valt weer in de prijzen

Restaurant De Lindenhof in Giethoorn is deze week flink in de prijzen gevallen. Nadat maandag chef-kok Martin Kruithof een tweede Michelinster kreeg, won woensdag gastvrouw Cindy Borger de Gastvrijheidsprijs 2005.

Borger bleek volgens de vakjury de beste in de wedstrijd Alliance Hennessy Gastvrijheidsprijs, zo maakte de wedstrijdorganisatie bekend tijdens de EFFF in Maastricht. Borger kreeg een wisseltrofee en een stage op Château de Bagnolet, een beroemde cognaclocatie in Frankrijk.

Aan de overwinning ging een uitgebreide selectieprocedure vooraf. Tussen 1 oktober en 1 december kregen bezoekers van de deelnemende restaurantorganisaties, de G7, de mogelijkheid hun voorkeur kenbaar te maken via een voucher. Hiervan maakten ruim drieduizend restaurantbezoekers gebruik. Bij de G7 behoren restaurant van de organisaties Alliance, Chateau et Residences, Fine Eastern Restaurants, JR D’Europe, Les Patrons Cuisiniers, Relais du Centre en SIR.

Uit die stemronde bleven 21 kandidaten over, van iedere restaurantorganisatie drie. Vervolgens selecteerde de Hotelschool in Leeuwarden zeven deelnemers voor de eindronde. In de finaleronde bepaalde de vakjury, onder meer bestaande uit de voorzitters van de restaurantorganisaties, dat Cindy Borger de Gastvrijheidsprijs 2005 toebehoort.