nieuws

Caféhouders aangedaan over molestatie Guzman

Horeca

Amsterdamse caféhouders zijn aangedaan over de kloppartij waarbij Javier Guzman is betrokken. Enkelen durven hun mening te geven in Het Parool. De cabaretier raakte in de nacht van woensdag op donderdag gewond op de Zeedijk.

Guzman kreeg ruzie in café San Francisco na een woordenwisseling met diverse kroegbezoekers. Vervolgens werd hij op straat diverse malen geschopt en geslagen. De cabaretier moest vervolgens in het ziekenhuis worden behandeld voor onder meer gehoorklachten. De politie heeft Guzman aangehouden voor openbare dronkenschap.

De barman van café Casablanca iets verderop gelegen dan San Francisco heeft ‘iets gezien’ maar wil in Het Parool niet meer zeggen dan dat het er heftig aan toeging. ‘Het is jammer dat de Zeedijk weer in een slecht daglicht komt te staan. Terwijl het juist zo gezellig is hier.’

Een medewerker van café Zilt, pal tegenover San Fransisco, laat iets meer los. ‘Ik zag een hele groep mensen met elkaar knokken, wel zeven of acht man. Ik heb direct mijn deur op slot gedaan, omdat ik ze niet binnen wilde hebben. Toen ik iemand tegen de grond zag gaan, heb ik de politie gebeld.’

Reageer op dit artikel